Waarschuwing: dit verhaal ga je waarschijnlijk niet geloven

Vanmorgen vroeg 3u55: onderweg per taxi naar Schiphol voor vlucht Barcelona die 6u vertrekt. Pomtiedom, ruim op tijd dit keer, 4u15 aankomst Schiphol. Inchecken, douane, koffietje, croissantje; super relaxed allemaal.

5 u15

Ik loop richting de gate en daar begint het me te dagen: ik ben mijn paspoort vergeten. KAK. Transavia uiteraard niet telefonisch bereikbaar (hebben die überhaupt een telefoonnummer?!), ik ben op marechaussee aangewezen. Die sturen me linea recta terug naar de vertrekhal voor een nooddocument + Transavia balie.

5u39

Ik meld me bij de Transavia balie. Of ik een rijbewijs bij me heb. Wat? Ja, tuurlijk. Nou, dat is ook geldig als reisdocument. Say WHAT? Blijkt Spanje binnen de Schengenlanden te vallen, en daar volstaat een rijbewijs als reisdocument.

5u41

Ik ga voor de 2e keer door de douane en wordt dit keer UITERAARD uitgebreid gecheckt en gefouilleerd. “Wat is dit, meneer?” ‘Grmbl dat is mijn dj controller.’ “Uw wattes?”

5u55

Ik word vrijgelaten door de douane en ren naar de gate, normaal gesproken 10 a 15 minuten lopen.

5u59

Ik meld me bij de gate. “Keurig op tijd, meneer Klaasse! Beter dan de vorige keren, u gaat vooruit.”

6u05

Het vliegtuig begint te taxiën naar de vliegstrip… Someday my luck will run out, but not today 😅👍😎

You may also like