Waarom CEO’s een bloedhekel aan social media hebben

“Poezenfilmpjes doen het goed op social, maar daar handel ik toevallig niet in.” Herkenbaar? CEO’s hebben een bloedhekel aan social media. Ik schreef een artikel met 5 redenen die ze geven en 5 antwoorden daarop.

“Computers? Internet? Interesseert me geen zak”

Gelijk heb je! Want computers en internet enzo, dat is een vak. Je ziet een ambtenaar of een ICT’er toch ook niet de muren van hun eigen huis metselen? Ieder z’n specialiteit. Bovendien: als je niet weet waar je mee bezig bent, zijn computers en internet, net als cirkelzagen en betonmolens, levensgevaarlijke tools. Voor je het weet zit je in een rechtszaak omdat een niet-auteursrechtelijke profielfoto van je is gebruikt voor een advertentiecampagne, wordt er van je gestolen omdat iemand inbreekt op je computer, of wordt je profielfoto gebruikt in een advertentie van je concurrent.

Mijn vader kocht zijn eerste computer toen ik 15 was. Na 10 jaar weinig anders doen dan met het apparaat in de weer zijn, dacht ik computers eindelijk een keurige plek in mijn leven gegeven te hebben (namelijk bestemd voor werk). En toen kwam de smartphone, wat gewoon een computer in zakformaat is. We kijken gemiddeld 221 keer per dag op onze smartphone. Krankzinnig he? Enfin, terug on topic: computers, privacy en veiligheid zijn per definitie geen zaken die standaard bij elkaar horen. Als je er geen verstand van hebt, zoek hulp bij mensen of anderszins bronnen die dat wel hebben. Check bijvoorbeeld hier wat mooie tips. 

Lees verder op Marketingfacts

You may also like

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.