Gezocht: Social media manager / Community manager

Na een aantal jaar hier en daar in vaste dienst, zoek ik het avontuur van het zelfstandig zijn weer eens op. En: tot nu toe stroomt het werk binnen. Ik ben heel slecht in nee zeggen, dus moet mezelf zo ongeveer vierendelen om het allemaal te sjeffen. En zoek dus mensen die me kunnen helpen! Waaronder een Soclal media manager / Community manager (termen worden nogal eens verwisseld (bel me dan leg ik het uit) maar ik zoek mensen die beide kunnen).

 

Kom je dan bij mij op de loonlijst? Misschien. Levert me wel een hoop sores op. Liever ga ik partnerships aan. Samenwerkingen. Waarbij jij middels payroll of vanuit ZZP factureert. Of wellicht weet jij een creatieve oplossing? Ik ben zelf aan het experimenteren met Waardebepaling Achteraf, best eng, maar wel gaaf: https://www.youtube.com/watch?v=XrvCsKiwqBg

 

Anyway, wat moet je allemaal kunnen?

 

 • Beheersing platformen Facebook, Twitter, Vine, Google+, Youtube, Whatsapp, Snappchat, Pinterest, etc (you get the picture)
 • Schrijven van prikkelende, uitdagende, spannende, tot conversatie uitnodigende copy
 • Monitoren van conversaties, trending topics en sentiment rond het merk en neem de juiste maatregelen
 • Zorgen voor passende antwoorden op vragen, reacties, tips, opmerkingen en klachten van fans of volgers (social webcare dus)
 • Ontwikkelen van kick-ass content in lijn met merkidentiteit
 • Meten en rapporteren van online sentiment + trending topics
 • Managen contentcalendar
 • Identificeren trending topics om op in te tappen (niet zoals Seat dat doet, he? https://twitter.com/DeBesteSocial/status/593427045826310145) om deze conversaties naar het merk toe te trekken en zodoende je Share of Voice vergroten
 • Rapporteren van leesbare en begrijpelijke insights en analytics

 

Eventueel, maar da’s next level:

 

 • Kunnen vertalen van ATL campagnes naar social + integratie van social in de mediamix
 • Cultiveren van een sterke social presence en activeren van community groepen voor het merk en diens producten
 • Organiseren van co-creatie trajecten en fan-panels
 • Ontwikkelen social strategie
 • Beheersing project- en campagnemanagement

 

Pre’s

 

 • Beheersing van Photoshop, Illustrator, Aftereffects
 • IQ hoger dan dat van mij (is op zich goed te doen)

De standaard meuk van ‘we zoeken een teamplayer’ (goh? krijg ik in mijn functie met andere mensen te maken dan?) en ‘beheersing van MsOffice noodzakelijk’ (ik kan goed met een fax overweg, telt dat ook?) laat ik even achterwege, okee? Als jij die kanjer met topskills bent, en ik het goed met je kan vinden, zal het mij boeien dat je Beheersing Spaans ‘Gemiddeld’ is.

 

Joepie, ik zie er nu al naar uit je te ontmoeten!

You may also like

Leave a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.