Blog

Over social media en meer. Maandelijks vers.

Big data in online marketing: 10 technieken voor ultieme relevantie

Met big data en marketing automation lijkt eindelijk tegemoet gekomen te worden aan de belofte ‘de juiste boodschap bij de juiste persoon op de juiste plaats’. Ondanks dat wordt er nog steeds gespamd, bespioneerd en lastiggevallen. In twee delen onderzoek ik welke mogelijkheden er inmiddels zijn om de ultieme relevantie in online marketing te bereiken. Dit is deel 2: in helikoptervlucht langs 10 technieken die jou gaan helpen je doelgroep nog beter van dienst te zijn.

Read More
King_Willem-Alexander,_Princess_Beatrix_en_Queen_Maxima

Sentimentanalyse: het koningshuis

Sentimentanalyse van online monitoringstools zoals Coosto en OBI4wan staat nog in de kinderschoenen. Hoe komt dat en waarom is dat zonde? In twee delen onderzoek ik de mogelijkheden van sentimentanalyse, de kansen die er liggen voor marketing automation en de schokkende onwelwillendheid van het gros der monitoringstools om zaken te verbeteren op dit vlak. Maar nu eerst: deel 1, waarin we aan de slag gaan met een actueel praktijkvoorbeeld.

Read More
Webcare Antina van der Veen-Meijer blog Manoah Klaasse

Ik las een boek over webcare en dat was top

Read More
Stop met Marketing!

Stop met marketing!

Read More

Gezocht: Social media manager / Community manager

Na een aantal jaar hier en daar in vaste dienst, zoek ik het avontuur van het zelfstandig zijn weer eens op. En: tot nu toe stroomt het werk binnen. Ik ben heel slecht in nee zeggen, dus moet mezelf zo ongeveer vierendelen om het allemaal te sjeffen. En zoek dus mensen die me kunnen helpen! Waaronder een Soclal media manager / Community manager (termen worden nogal eens verwisseld (bel me dan leg ik het uit) maar ik zoek mensen die beide kunnen).

Read More